Uw advertentie hier
 

Bankrekeningen Nederlandse burgers gesloten door druk VS

Het blijft schokkend: Nederlanders die door geboorte in Amerika, Amerikaanse ouder of Greencard ook de Amerikaanse nationaliteit hebben: als zij zich niet bij hun Nederlandse bank melden en deze banken niet kunnen of willen voorzien van een Amerikaans belastingnummer (SSN), dan sluiten Nederlandse banken hun rekening. De banken zijn bang voor boetes van de Amerikaanse belastingdienst (IRS).

De Staatssecretaris van Financiën geeft aan dat sluiting van bankrekeningen niet nodig is. Volgens hem zal de IRS niet zo snel boetes aan de banken opleggen n.a.v. het FATCA verdrag dat de Nederlandse staat met Amerika heeft afgesloten. Echter, de staatssecretaris biedt geen garanties noch bescherming tegen boetes.

De banken en pensioen verzekeraars nemen daarom liever het zekere voor het onzekere. Zij sluiten onverminderd rekeningen, beëindigen hypotheken, keren pensioen vroegtijdig uit en, waar mogelijk, worden nieuwe klanten geweigerd.

Zwartboek met duizenden Nederlandse slachtoffers

Belangenorganisatie Americans Overseas tekende van duizenden slachtoffers schrijnende verhalen op die gebundeld zijn in het zwartboek ‘Welke problemen ondervinden Nederlandse burgers door FATCA met hun financiële instelling’.

Ze vertellen het verhaal van mensen die in grote angst leven, grote financiële problemen hebben gekregen, en soms niet eens het geld hebben om hun Amerikaanse staatsburgerschap op te zeggen (circa € 5.000).

Bij het ontvangen van het Zwartboek liet Kamerlid Helma Lodders (VVD) weten: “Wat deze mensen overkomt, is een nachtmerrie. Mensen worden vermalen in het systeem. Ik heb het kabinet al meerdere malen gevraagd dit op te lossen, ik hoop dat er nu eindelijk wordt geluisterd naar de smeekbeden uit dit zwartboek.”

Lodders zet zich in voor de Nederlanders met ook de Amerikaanse nationaliteit en zal vragen stellen in de Tweede Kamer.

Americans Overseas / zwartboek

Americans Overseas informeert lokale en Europese parlementen over de effecten en problemen die Europese burgers hebben met deze (recent) ingevoerde wetten. Door het onderwerp continue op de agenda te zetten en aandacht te geven zijn er verschillende veranderingen bewerkstelligd.

We zijn Americans Overseas gestart om mensen van over de hele wereld te helpen door goede informatie te verstrekken om onnodige paniek te voorkomen en gratis en vrijblijvend hulp te bieden.

Wij hebben een zwartboek beschikbaar met vele schrijnende verhalen. Er zijn een aantal personen (eventueel anoniem) bereid hun verhaal te doen en wij geven uiteraard ook graag toelichting op de cijfers en de nu ontstane situatie.

Het Zwartboek bevat veel persoonlijke verhalen en daarom hebben wij ervoor gekozen deze beperkt te verspreiden. Voor een digitaal exemplaar van het Zwartboek ‘Welke problemen ondervinden Nederlandse burgers door FATCA met hun financiële instelling’, gelieve mij te bellen (nr. 020 2389420).

Deze publicatie is tot stand gekomen in samenwerking met compagnon Daan Durlacher, mede-oprichter van Americans Overseas.

bronvermelding: bron fiscaalconsult.nl - auteur: (onderstaand)
Michael Littaur


mr. Michael Littaur


Populair
Populair
Populair
Populair
Populair
Populair
Laatste nieuws 2022
22
jun
6 miljard euro aan belastingschulden wordt naar verwachting nooit betaald. De Nederlandse economie staat onder grote druk. Het kabinet blijft mooi weer spelen en vraagt met Ukraine afleiding van het gevoerde beleid in de Corona periode. Lees het artikel
lees meer over
07
mei
ABN AMRO verdubbelt de maandelijkse kosten per bankrekening per 1 juli 2022 in verband met WWFT onderzoekskosten. Per brief wordt zonder nadere toelichting terloops vermeld dat de maandkosten met € 20,- omhoog gaan.
lees meer over
01
jun
BTW-ondernemers die door de coronacrisis in liquiditeitsproblemen komen, kunnen de prestatie annuleren. meer
lees meer over

Ook bijdragen als specialist?

U bent Financieel specialist en wilt ook bijdragen aan publishare? Hier leest u hoe wij werken. Neem contact op: mail ons voor meer informatie.
 
 
 
 
Fiscaal
Personeel
Techniek
 
© 2022 - Publishare - alle rechten en copyright bij de resp. auteursrechthebbenden.