Uw advertentie hier
 

Voor de leken onder ons: bij registratie schrijf je de auto in bij de RDW, maar hoef je pas te betalen zodra de auto op naam wordt gesteld. Dat kan op dezelfde dag zijn, maar er kan ook een poos tussen zitten. Zit er een tijd tussen, dan kan de auto in waarde zijn gedaald (lees: bent u minder BPM verschuldigd) of kan het BPM-tarief gewijzigd zijn (lees: bent u mogelijk minder BPM verschuldigd). Als het wetsvoorstel wordt aangenomen, dan wordt er maar met een datum rekening gehouden: de datum van inschrijving bij de RDW. Dat moment bepaalt dus de waarde en het toepasselijke tarief. Uiteraard komt er ook een overgangsregeling bij voor auto’s die op ingangsdatum al ingeschreven zijn, maar nog niet op naam zijn gesteld. Voor de liefhebbers: pak de Memorie van Toelichting op het Belastingplan erbij en zoek dan op de term ‘bpm’. Genoeg leesvoer zou ik zeggen.

Camper

Werkt u niet in de autobranche, dan is dit ook wel interessant hoor: het BPM-bedrag wordt namelijk gewoon aan u doorberekend. De BPM-tarieven worden overigens ook weer eens een keer aangepast. Ze zijn al aangepast op 1 juli jl., maar per 1 januari aanstaande is het ook weer feest. Een en dezelfde auto kan dus flink duurder of goedkoper worden. Oriënteer u dus goed. Bij aanschaf van een camper kan er bijvoorbeeld zomaar tienduizend euro verschil in zitten.

Dieseltoeslag

Rijdt u liever door in uw oude diesel? Hou dan even de dieseltoeslag op de motorrijtuigenbelasting in de gaten: die gaat omhoog en de uitstootgrens voor de toepassing van die dieseltoeslag gaat omlaag. U bent gewaarschuwd… Qua bijtelling heb ik tot slot niet zo heel veel bijzonders kunnen ontdekken in de huidige plannen. Zo te lezen blijft de korting op de bijtelling per 2021 op 10% over 40.000 euro staan. Dit was nog niet helemaal zeker. Voor een nulemissie-auto uit 2021 betaalt u dan per saldo een bijtelling van 12% over die 40.000 euro, daarboven betaalt u het volle pond van 22%. Betreft het een waterstofauto, dan mag u de korting op de hele cataloguswaarde toepassen. Nieuw is dat die onbeperkte korting per volgend jaar ook geldt voor op zonne-energie aangedreven auto’s. En nee, dan bedoel ik niet de Tesla die u oplaadt met de energie die afkomstig is van de zonnepanelen van uw dak. Ik bedoel dan die auto’s die zonnepanelen op hun eigen dak hebben. U weet wel, die van die solar-rally’s.

Bron: Taxence

bronvermelding: bron fiscaalconsult.nl - auteur: (onderstaand)
Heleen Elbert

Elbert Fiscaal

Elbert Fiscaal

Heleen Elbert

0548 743000

NEEM CONTACT OP VOOR EEN GRATIS CONSULT
Populair
Populair
Populair
Populair
Populair
Populair
Laatste nieuws 2022
22
jun
6 miljard euro aan belastingschulden wordt naar verwachting nooit betaald. De Nederlandse economie staat onder grote druk. Het kabinet blijft mooi weer spelen en vraagt met Ukraine afleiding van het gevoerde beleid in de Corona periode. Lees het artikel
lees meer over
07
mei
ABN AMRO verdubbelt de maandelijkse kosten per bankrekening per 1 juli 2022 in verband met WWFT onderzoekskosten. Per brief wordt zonder nadere toelichting terloops vermeld dat de maandkosten met € 20,- omhoog gaan.
lees meer over
01
jun
BTW-ondernemers die door de coronacrisis in liquiditeitsproblemen komen, kunnen de prestatie annuleren. meer
lees meer over

Ook bijdragen als specialist?

U bent Financieel specialist en wilt ook bijdragen aan publishare? Hier leest u hoe wij werken. Neem contact op: mail ons voor meer informatie.
 
 
 
 
Fiscaal
Personeel
Techniek
 
© 2022 - Publishare - alle rechten en copyright bij de resp. auteursrechthebbenden.