Uw advertentie hier
 

Cursussen niet op locatie maar digitaal

Inmiddels faciliteer ik ook cursussen die eerst op locatie plaats zouden vinden en nu verplaatst zijn naar het internet. Dat merk je wel. Normaal als je naar een cursus toe rijdt moet je rekening houden met files. Nu zijn er soms files op het internet. Je merkt dat het allemaal wat trager gaat, en soms raken mensen ineens de verbinding kwijt. Daarbij is het altijd weer de vraag waar het nu aan ligt, een los stekkertje, een storing ergens onderweg, of gewoon geen zin meer. Het grote voordeel is wel: geen reistijd, je eigen koffie of thee en een versnapering naar keuze. Het enige wat je mist is het sociale contact, ook al is het op 1,5 meter afstand.

Tweede Kamer gaat digitaal

Ook de Tweede kamer gaat eindelijk digitaal vergaderen. Opvallend daarbij is dat men kennelijk de boel volledig op slot wil hebben, en dat begrijp ik niet. Het merendeel van de vergaderingen hoort openbaar te zijn. Dat betekent overigens niet dat je mee mag vergaderen, maar wel dat je aanwezig mag zijn. Wel nu, digitaal is dat veel eenvoudiger te realiseren dan fysiek. Mensen op een tribune kunnen rumoer maken, vergaderingen verstoren enz. Digitaal kan je iedere aanwezige bepaalde rechten geven. Dat betekent dat de één in beeld is, spreekrecht heeft, kan stemmen enz. en de ander alleen maar kan luisteren. Getuige het hiervoor genoemde verhaal maakt men of gebruik van een slechte toepassing, of – en dat denk ik eerder – maakt men slecht gebruik van een toepassing. Het geeft in ieder geval aan dat het voor onze politieke vergadertijgers en hun ondersteuning in Den Haag nog even wennen is.

Digitaal vergaderen, blijft het?

Dankzij de crisis zie ik veel organisaties overstappen op digitaal vergaderen. Onlangs mocht ik de digitale bijeenkomst van Register Belastingadviseurs Haarlem-Amsterdam Kring faciliteren. Ook voor mij even spannend. Zo’n 55 mensen namen deel. Alles ging goed. Bij de evaluatie zat de vraag “Vind je een webinar een goed alternatief voor een cursus op locatie?” Bijna de helft antwoordde “Allebei goed”. Een bemoedigend teken. Een enkeling gaf de voorkeur aan het digitaal vergaderen en de rest vond digitaal vergaderen een goed alternatief zolang het niet op locatie kon. Persoonlijk denk ik dat deze cijfers aantonen dat digitaal vergaderen een behoefte vervult. Wat je mist bij digitaal vergaderen is het sociale contact. Voor het overige zijn er alleen maar voordelen. En het is gewoon wennen. Is dat eenmaal gebeurd, dan weet je niet beter. Voor echte verandering heb je altijd een “burning platform” nodig. De vraag is of deze crisis brandend genoeg is om het digitale vergaderen dat we nu doorvoeren, ook te laten beklijven in de toekomst.

Wilt u ook stappen zetten richting een fiscale vergadering of webinar? Neem dan contact met mij op om vrijblijvend hierover te sparren.

bronvermelding: bron fiscaalconsult.nl - auteur: (onderstaand)
Frits Algie

Algoet Belastingadvies / Zelfstandige belastingadviseurs

Algoet Belastingadvies / Zelfstandige belastingadviseurs

mr. Frits Algie


NEEM CONTACT OP VOOR EEN GRATIS CONSULT
Populair
Populair
Populair
Populair
Populair
Populair
Laatste nieuws 2022
22
jun
6 miljard euro aan belastingschulden wordt naar verwachting nooit betaald. De Nederlandse economie staat onder grote druk. Het kabinet blijft mooi weer spelen en vraagt met Ukraine afleiding van het gevoerde beleid in de Corona periode. Lees het artikel
lees meer over
07
mei
ABN AMRO verdubbelt de maandelijkse kosten per bankrekening per 1 juli 2022 in verband met WWFT onderzoekskosten. Per brief wordt zonder nadere toelichting terloops vermeld dat de maandkosten met € 20,- omhoog gaan.
lees meer over
01
jun
BTW-ondernemers die door de coronacrisis in liquiditeitsproblemen komen, kunnen de prestatie annuleren. meer
lees meer over

Ook bijdragen als specialist?

U bent Financieel specialist en wilt ook bijdragen aan publishare? Hier leest u hoe wij werken. Neem contact op: mail ons voor meer informatie.
 
 
 
 
Fiscaal
Personeel
Techniek
 
© 2022 - Publishare - alle rechten en copyright bij de resp. auteursrechthebbenden.