Uw advertentie hier
 

Op basis van deze Implementatiewet is het bestuur van zowel de stichting in Nederland als de stichting en de Stichting Particulier Fonds (SPF) op Bonaire, Saba en St. Eustatius verplicht een register bij te houden waarin de namen van de begunstigden aan wie in een bepaald boekjaar een uitkering is gedaan, is opgenomen naast de adressen, het uitgekeerd bedrag en de datum waarop de uitkering heeft plaatsgevonden. De bedoeling van dit register is om de daarin verwerkte gegevens makkelijker raadpleegbaar te maken voor de Belastingdienst en belastingautoriteiten uit andere jurisdicties.

Het bestuur moet alle begunstigden die een uitkering krijgen van 25% of minder van de uitgekeerde bedragen in een bepaald boekjaar, in een register in de eigen administratie opnemen. Van begunstigden van een stichting die een uitkering krijgen van meer dan 25% van het uitgekeerde bedrag, moet bepaalde informatie door de stichting worden ingewonnen en bijgehouden. Ook worden deze begunstigden centraal geregistreerd als uiteindelijk belanghebbenden.

Het gaat in de Implementatiewet dus om de personen aan wie een uitkering is gedaan die niet meer dan 25% bedraagt van het voor uitkering vatbare bedrag in een bepaald boekjaar.

Het register met begunstigden moet door het bestuur regelmatig worden bijgehouden.

Wilt u meer weten? Neem dan gerust contact met mij op.

bronvermelding: bron fiscaalconsult.nl - auteur: (onderstaand)
Shulaika Delsol

Delsol Tax Lawyers

Delsol Tax Lawyers

mr. Shulaika Delsol


NEEM CONTACT OP VOOR EEN GRATIS CONSULT
Populair
Populair
Populair
Populair
Populair
Populair
Laatste nieuws 2022
22
jun
6 miljard euro aan belastingschulden wordt naar verwachting nooit betaald. De Nederlandse economie staat onder grote druk. Het kabinet blijft mooi weer spelen en vraagt met Ukraine afleiding van het gevoerde beleid in de Corona periode. Lees het artikel
lees meer over
07
mei
ABN AMRO verdubbelt de maandelijkse kosten per bankrekening per 1 juli 2022 in verband met WWFT onderzoekskosten. Per brief wordt zonder nadere toelichting terloops vermeld dat de maandkosten met € 20,- omhoog gaan.
lees meer over
01
jun
BTW-ondernemers die door de coronacrisis in liquiditeitsproblemen komen, kunnen de prestatie annuleren. meer
lees meer over

Ook bijdragen als specialist?

U bent Financieel specialist en wilt ook bijdragen aan publishare? Hier leest u hoe wij werken. Neem contact op: mail ons voor meer informatie.
 
 
 
 
Fiscaal
Personeel
Techniek
 
© 2022 - Publishare - alle rechten en copyright bij de resp. auteursrechthebbenden.