Uw advertentie hier
 

In 2018 in het VK betaalde BTW

Dien teruggaafverzoek VK BTW zo snel mogelijk in, en in ieder geval vóór 1 oktober 2019!

Vraag de in 2018 in het VK betaalde BTW zo snel mogelijk terug, en in ieder geval vóór 1 oktober 2019. Wanneer een Brexit eerder dan 31 oktober plaatsvindt, moet vanaf dat moment de in het VK betaalde BTW via de Belastingdienst van het Verenigd Koninkrijk worden teruggevraagd, volgens de procedures die daar gelden. Dit is te voorkomen door de in 2018 betaalde VK BTW nu terug te vragen.

In 2019 betaalde VK BTW

Dien teruggaafverzoek VK BTW in vóór 31 oktober 2019!

Vanwege de onzekerheid rondom de uitvoering van het Brexit is het van belang om de BTW die een ondernemer in 2019 in het Verenigd Koninkrijk heeft betaald  terug te vragen voor 31 oktober  2019 via ‘Teruggaaf van BTW uit andere EU-landen’. Let op dat bij tijdvakken korter dan een jaar een drempel geldt van € 400 aan terug te vragen BTW. Wordt er na oktober 2019 VK BTW betaald? Dan moet deze via de Belastingdienst van het Verenigd Koninkrijk worden teruggevraagd, volgens de procedures die in daar gelden.

Gevolgen indienen teruggaafverzoek bij Brexit

Bij uitvoering van een harde Brexit of no deal Brexit kunnen teruggaafverzoeken van Britse BTW niet langer via het portaal van de Nederlandse Belastingdienst worden ingediend, maar moeten dan via de Belastingdienst van het Verenigd Koninkrijk worden teruggevraagd, volgens de procedures die daar gelden.

Wanneer afspraken worden gemaakt over de uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de EU of wanneer de Brexit wordt uitgesteld, lijkt het ook na 31 oktober 2019 nog mogelijk te zijn om de in Verenigd Koninkrijk betaalde BTW via het teruggaafverzoek bij de Nederlandse Belastingdienst terug te vragen.

Conclusie

Omdat niet duidelijk is of en zo ja welke afspraken worden gemaakt bij de uitvoering van het naderende Brexit is het raadzaam door ondernemers in 2018 in het Verenigd Koninkrijk betaalde zo snel mogelijk terug te vragen. De in 2018 betaalde VK BTW moet in ieder geval conform de voor ieder EU-land geldende termijn, namelijk voor 1 oktober 2019, worden teruggevraagd. De in 2019 in de eerste drie kwartalen betaalde BTW kan het beste ook op korte termijn worden teruggevraagd, in ieder geval voor de datum van de geplande Brexit op 31 oktober 2019.

bronvermelding: bron fiscaalconsult.nl - auteur: (onderstaand)
Carola van Vilsteren

Van Vilsteren BTW advies

Van Vilsteren BTW advies

mr. Carola van Vilsteren


NEEM CONTACT OP VOOR EEN GRATIS CONSULT
Populair
Populair
Populair
Populair
Populair
Populair
Laatste nieuws 2022
22
jun
6 miljard euro aan belastingschulden wordt naar verwachting nooit betaald. De Nederlandse economie staat onder grote druk. Het kabinet blijft mooi weer spelen en vraagt met Ukraine afleiding van het gevoerde beleid in de Corona periode. Lees het artikel
lees meer over
07
mei
ABN AMRO verdubbelt de maandelijkse kosten per bankrekening per 1 juli 2022 in verband met WWFT onderzoekskosten. Per brief wordt zonder nadere toelichting terloops vermeld dat de maandkosten met € 20,- omhoog gaan.
lees meer over
01
jun
BTW-ondernemers die door de coronacrisis in liquiditeitsproblemen komen, kunnen de prestatie annuleren. meer
lees meer over

Ook bijdragen als specialist?

U bent Financieel specialist en wilt ook bijdragen aan publishare? Hier leest u hoe wij werken. Neem contact op: mail ons voor meer informatie.
 
 
 
 
Fiscaal
Personeel
Techniek
 
© 2022 - Publishare - alle rechten en copyright bij de resp. auteursrechthebbenden.