Uw advertentie hier
 

Dien teruggaafverzoek Britse BTW in ruim vóór 1 juni 2019

Vanwege de onzekerheid rondom de uitvoering van de Brexit is het van belang om de BTW die een ondernemer in 2018 in het Verenigd Koninkrijk heeft betaald uiterlijk terug te vragen ruim vóór 1 juni 2019. Dit kan via de Nederlandse Belastingdienst via ‘Teruggaaf van BTW uit andere EU-landen’. Het beste is om het teruggaveverzoek eerder in te dienen, omdat anders de Belastingdienst niet kan garanderen dat het verzoek tijdig wordt doorgestuurd naar het Verenigd Koninkrijk.

Gevolgen indienen teruggaafverzoek bij Brexit

Bij uitvoering van een harde Brexit of no-deal-Brexit kunnen teruggaafverzoeken van Britse BTW niet langer via het portaal van de Nederlandse Belastingdienst worden ingediend, maar moeten dan via de Belastingdienst van het Verenigd Koninkrijk worden teruggevraagd.  En wel volgens de procedures die in het Verenigd Koninkrijk gelden.
Wanneer afspraken worden gemaakt over de uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de EU of wanneer de Brexit verder wordt uitgesteld (tot 31 oktober 2019), lijkt het ook mogelijk te zijn om na 1 juni 2019 de in het Verenigd Koninkrijk betaalde BTW via het teruggaafverzoek bij de Nederlandse Belastingdienst terug te vragen. Maar waarom zou u daarop wachten?

Conclusie

Omdat niet duidelijk is of, en zo ja welke afspraken worden gemaakt bij de uitvoering van de naderende Brexit is het raadzaam om de door ondernemers in 2018 in het Verenigd Koninkrijk betaalde BTW terug te vragen ruim vóór 1 juni 2019.

bronvermelding: bron fiscaalconsult.nl - auteur: (onderstaand)
Carola van Vilsteren

Van Vilsteren BTW advies

Van Vilsteren BTW advies

mr. Carola van Vilsteren


NEEM CONTACT OP VOOR EEN GRATIS CONSULT
Populair
Populair
Populair
Populair
Populair
Populair
Laatste nieuws 2022
22
jun
6 miljard euro aan belastingschulden wordt naar verwachting nooit betaald. De Nederlandse economie staat onder grote druk. Het kabinet blijft mooi weer spelen en vraagt met Ukraine afleiding van het gevoerde beleid in de Corona periode. Lees het artikel
lees meer over
07
mei
ABN AMRO verdubbelt de maandelijkse kosten per bankrekening per 1 juli 2022 in verband met WWFT onderzoekskosten. Per brief wordt zonder nadere toelichting terloops vermeld dat de maandkosten met € 20,- omhoog gaan.
lees meer over
01
jun
BTW-ondernemers die door de coronacrisis in liquiditeitsproblemen komen, kunnen de prestatie annuleren. meer
lees meer over

Ook bijdragen als specialist?

U bent Financieel specialist en wilt ook bijdragen aan publishare? Hier leest u hoe wij werken. Neem contact op: mail ons voor meer informatie.
 
 
 
 
Fiscaal
Personeel
Techniek
 
© 2022 - Publishare - alle rechten en copyright bij de resp. auteursrechthebbenden.