Uw advertentie hier
 

Procedure teruggaaf buitenlandse btw uit andere EU-landen

U realiseert de teruggaaf buitenlandse btw uit andere EU-landen door de volgende stappen te volgen:

1 ) Vraag de inloggegevens aan voor het verzoek om teruggaaf buitenlandse btw uit andere EU-landen. Het kan vier weken duren voordat u uw gebruikersnaam en wachtwoord ontvangt.

2 ) Met de ontvangen inloggegevens kunt u inloggen op de speciale internetsite voor teruggaaf buitenlandse btw uit andere EU-landen.

3 ) Nadat u bent ingelogd op de speciale internetsite, kunt u het verzoek om teruggaaf buitenlandse btw invullen en digitaal versturen.

4 ) De Nederlandse Belastingdienst stuurt het verzoek om teruggaaf buitenlandse btw door naar de buitenlandse Belastingdienst.

Vereisten verzoek teruggaaf buitenlandse btw

Voor het verzoek om teruggaaf buitenlandse btw uit andere EU-landen gelden per EU-land verschillende regels. Bijvoorbeeld voor de taal waarin het verzoek moet worden gedaan en welke facturen u moet bijvoegen. Raadpleeg hiervoor de Vereisten voor verzoek om teruggaaf buitenlandse btw uit andere EU-landen.

De teruggaaf buitenlandse btw wordt slechts verleend als u op grond van de buitenlandse btw-regels recht heeft op aftrek van voorbelasting. Bovendien moet de buitenlandse btw uit andere EU-landen op de juiste manier in rekening zijn gebracht. Heeft een leverancier uit een ander EU-land bijvoorbeeld btw aan u in rekening gebracht, terwijl de verleggingsregeling btw buitenland van toepassing is? Dan weigert de buitenlandse Belastingdienst het verzoek om teruggaaf buitenlandse btw, omdat de leverancier ten onrechte btw op zijn factuur vermeldt.

Britse btw

In verband met de naderende Brexit, waarschijnlijk 31 oktober 2019, is het raadzaam om de Britse btw 2019 zo snel mogelijk terug te vragen. Na de Brexit moet u de Britse btw rechtstreeks bij de Belastingdienst van het Verenigd Koninkrijk terugvragen. Daarom adviseer ik om de door u betaalde Britse btw 2019, waar mogelijk, vóór de Brexit terug te vorderen via de procedure teruggaaf buitenlandse btw uit andere EU-landen.

Wat kan Gerritsen BTW advies voor u betekenen?

Voor het verzoek om teruggaaf buitenlandse btw uit andere EU-landen, kan Gerritsen BTW Advies u helpen met:

• beoordelen welke buitenlandse btw u kunt terugvragen;
• begeleiden bij de aanvraag van de inloggegevens;
• begeleiden of indienen van het verzoek om teruggaaf buitenlandse btw uit andere EU-landen;
• eventuele vragen van de buitenlandse Belastingdienst beoordelen en beantwoorden;
• helpen bij het oplossen van ten onrechte in rekening gebrachte buitenlandse btw.

Risico wanneer verzoek niet aan alle voorwaarden voldoet

Indien u het verzoek om teruggaaf buitenlandse btw te laat, onjuist of onvolledig indient, wordt uw verzoek om teruggaaf buitenlandse btw geweigerd. Dit betekent dat de buitenlandse Belastingdienst de door u in het buitenland betaalde btw niet terugbetaalt. Dit kan bijvoorbeeld aan de orde zijn als de vereiste codering en informatie niet of onjuist is ingevuld. In de praktijk komt het ook voor dat de buitenlandse Belastingdienst het verzoek om teruggaaf van buitenlandse btw weigert, omdat niet alle vereiste facturen als bijlagen zijn meegestuurd bij het verzoek om teruggaaf buitenlandse btw. Uit het Europese arrest Sea Chefs Cruise Services van 2 mei 2019, C133/18, blijkt dat een ondernemer door de buitenlandse Belastingdienst in de gelegenheid moet worden gesteld om de facturen alsnog aan te leveren. Op grond van dit arrest kan de ondernemer zijn teruggaafverzoek desnoods alsnog rechtstreeks bij de rechter regelen door de ontbrekende facturen in de beroepsfase aan de rechter verstrekken.

Contact

Heeft uw onderneming in 2018 btw uit andere EU-landen betaald? Tijdens een gesprek leg ik graag uit hoe u de btw uit andere EU-landen terug vraagt. Uiteraard ben ik graag bereid het verzoek om teruggaaf buitenlandse btw voor u in te dienen. Wilt u eerst vrijblijvend een vraag stellen, neem dan ook gerust contact op.

bronvermelding: bron fiscaalconsult.nl - auteur: (onderstaand)
Marion Gerritsen

Gerritsen BTW Advies

Gerritsen BTW Advies

mr. Marion Gerritsen


NEEM CONTACT OP VOOR EEN GRATIS CONSULT
Populair
Populair
Populair
Populair
Populair
Populair
Laatste nieuws 2022
22
jun
6 miljard euro aan belastingschulden wordt naar verwachting nooit betaald. De Nederlandse economie staat onder grote druk. Het kabinet blijft mooi weer spelen en vraagt met Ukraine afleiding van het gevoerde beleid in de Corona periode. Lees het artikel
lees meer over
07
mei
ABN AMRO verdubbelt de maandelijkse kosten per bankrekening per 1 juli 2022 in verband met WWFT onderzoekskosten. Per brief wordt zonder nadere toelichting terloops vermeld dat de maandkosten met € 20,- omhoog gaan.
lees meer over
01
jun
BTW-ondernemers die door de coronacrisis in liquiditeitsproblemen komen, kunnen de prestatie annuleren. meer
lees meer over

Ook bijdragen als specialist?

U bent Financieel specialist en wilt ook bijdragen aan publishare? Hier leest u hoe wij werken. Neem contact op: mail ons voor meer informatie.
 
 
 
 
Fiscaal
Personeel
Techniek
 
© 2022 - Publishare - alle rechten en copyright bij de resp. auteursrechthebbenden.