Uw advertentie hier
 

Voorkom 40% acute belastingheffing bij overlijden!

Wij hebben de afgelopen jaren in juridische procedures met succes voor een aantal grote vastgoed-ondernemers de fiscale ondernemers-status afgedwongen. Die status betekent dat de vastgoed-ondernemer bij overlijden, door toepassing van de zogenaamde bedrijfsopvolgingsregeling (BOR), in de meeste gevallen geen euro belasting betaalt. Als de belastingdienst echter in uw situatie haar zin doordrijft, betalen de erfgenamen bij overlijden van de ondernemer (of bij overdracht van de vastgoed-bv tijdens leven), maar liefst circa 40% acute belastingheffing over de waarde van de aandelen in die bv! Het verschil in belastingdruk is dus enorm.

Snel actie vereist in verband met voorgenomen versobering van de BOR

Wat deze discussie extra belangrijk maakt, is dat de regering al langer plannen heeft om de BOR sterk te versoberen, of zelfs af te schaffen! Als u de waarde van de vastgoed-bv dus nog belastingvrij wilt laten overgaan naar de kinderen, kunt u maar beter snel in actie komen.

Heeft u ook een vastgoed-bv of cliënten met een vastgoed-bv? Neem in dat geval gerust vrijblijvend contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

bronvermelding: bron fiscaalconsult.nl - auteur: (onderstaand)
mr. Mark de Jonge RB


mr. Mark de Jonge RB


Populair
Populair
Populair
Populair
Populair
Populair
Laatste nieuws 2022
22
jun
6 miljard euro aan belastingschulden wordt naar verwachting nooit betaald. De Nederlandse economie staat onder grote druk. Het kabinet blijft mooi weer spelen en vraagt met Ukraine afleiding van het gevoerde beleid in de Corona periode. Lees het artikel
lees meer over
07
mei
ABN AMRO verdubbelt de maandelijkse kosten per bankrekening per 1 juli 2022 in verband met WWFT onderzoekskosten. Per brief wordt zonder nadere toelichting terloops vermeld dat de maandkosten met € 20,- omhoog gaan.
lees meer over
01
jun
BTW-ondernemers die door de coronacrisis in liquiditeitsproblemen komen, kunnen de prestatie annuleren. meer
lees meer over

Ook bijdragen als specialist?

U bent Financieel specialist en wilt ook bijdragen aan publishare? Hier leest u hoe wij werken. Neem contact op: mail ons voor meer informatie.
 
 
 
 
Fiscaal
Personeel
Techniek
 
© 2022 - Publishare - alle rechten en copyright bij de resp. auteursrechthebbenden.