Uw advertentie hier
 

Wie zorgt voor de overschrijving van het kenteken?

Bij verkoop van een auto is het vaak de nieuwe eigenaar die zorgt voor de overschrijving van het kenteken. Het is dan echter nooit helemaal zeker wanneer en of de koper die overschrijving ook daadwerkelijk doet. Als verkoper loopt u dan risico!

Uitspraak Hoge Raad: verkoper blijft verantwoordelijk voor belastingaanslagen tot het moment van overschrijving

Wanneer de nieuwe eigenaar geen motorrijtuigenbelasting betaalt, of met een geschorste auto de weg op gaat, draait u op voor de - soms heel forse - belastingaanslagen, ook al heeft u aantoonbaar geen schuld. In een recente uitspraak van de Hoge Raad van 22 december 2017 (https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:HR:2017:3242) ging de oud-eigenaar voor een kleine duizend euro het schip in.

Voorkom risico en zorg als verkoper zelf voor de overschrijving!

Zorg dus dat u de overschrijving in het kentekenregister zelf in de hand houdt. Is de koper een professionele autodealer, dan valt het risico wel mee. Deze zal u in de regel binnen vijf minuten het bewijs van overschrijving overhandigen. Bij andere kopers is het verstandig om zelf voor de overschrijving te zorgen. U kunt dit gemakkelijk doen bij een postkantoor of ander servicepunt en het scheelt u veel nare verrassingen achteraf.

Neem gerust vrijblijvend contact met mij op als u vragen heeft.

bronvermelding: bron fiscaalconsult.nl - auteur: (onderstaand)
Heleen Elbert

Elbert Fiscaal

Elbert Fiscaal

Heleen Elbert

0548 743000

NEEM CONTACT OP VOOR EEN GRATIS CONSULT
Populair
Populair
Populair
Populair
Populair
Populair
Laatste nieuws 2022
22
jun
6 miljard euro aan belastingschulden wordt naar verwachting nooit betaald. De Nederlandse economie staat onder grote druk. Het kabinet blijft mooi weer spelen en vraagt met Ukraine afleiding van het gevoerde beleid in de Corona periode. Lees het artikel
lees meer over
07
mei
ABN AMRO verdubbelt de maandelijkse kosten per bankrekening per 1 juli 2022 in verband met WWFT onderzoekskosten. Per brief wordt zonder nadere toelichting terloops vermeld dat de maandkosten met € 20,- omhoog gaan.
lees meer over
01
jun
BTW-ondernemers die door de coronacrisis in liquiditeitsproblemen komen, kunnen de prestatie annuleren. meer
lees meer over

Ook bijdragen als specialist?

U bent Financieel specialist en wilt ook bijdragen aan publishare? Hier leest u hoe wij werken. Neem contact op: mail ons voor meer informatie.
 
 
 
 
Fiscaal
Personeel
Techniek
 
© 2022 - Publishare - alle rechten en copyright bij de resp. auteursrechthebbenden.